
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
7 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
6 jajek ugotuj na twardo, obierz.

Krok 2
Do roztrzepanego jajka dodaj pieprz i sól. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Krok 3
Smaż jajka w głębokim rondlu, z każdej ze stron na złocisty kolor.

Krok 4
Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu, ułóż na liściach sałaty.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka panierowane
Chcesz spróbować czegoś nowego i zaskoczyć bliskich niecodzienną propozycją na talerzu? Mamy na to sposób i prezentujemy recepturę na jajko panierowane w głębokim tłuszczu. Ta oryginalna przystawka będzie strzałem w dziesiątkę i bardzo szybko zniknie z talerzy wszystkich smakoszy. Spróbuj i przekonaj się, jakie to dobre!
Dla kogo?
Jajka w panierce z bułki tartej są daniem o uniwersalnym smaku, dlatego jesteśmy pewni, że przypadną do gustu każdemu. Kto oprze się chrupiącej otoczce i miękkiemu wnętrzu tego doskonałego duetu? Jesteśmy pewni, że nie ma takiej osoby! Sprawdź recepturę i działaj.
Na jaką okazję?
Zrezygnuj z serwowania klasycznych jajek z majonezem na większych uroczystościach. Zamiast tego przyrządź naszą recepturę i zaskocz wszystkich gości! Jajko panierowane w bułce tartej przykuje uwagę wszystkich zebranych na imprezie. To danie sprawdzi się również jako przekąska w ciągu dnia lub na lunch.
Czy wiesz, że?
Czas przygotowania naszego dania wynosi jedyne 15 minut! Sam przyznaj, że to naprawdę niewiele. Na liście składników znajdziesz podstawowe produkty, takie jak: olej, bułka tarta, mąka pszenna, sałata oraz przyprawy. Połącz je razem i przyrządź najlepsze jajko panierowane według naszej receptury.
Dla urozmaicenia:
Jajka panierowane urozmaicisz chrupiącymi warzywami. Na talerzu nie może zabraknąć świeżych liści sałaty, ale możesz również dorzucić inne produkty, które akurat masz w lodówce. Stwórz swoją ulubioną kompozycję i ciesz się doskonałymi rezultatami!