Meksykański przysmak ryżowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przysmak ryżowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.25 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.

Krok 2

Mrożoną sałatkę wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez chwilę. Kiedy warzywa puszczą sos, dodaj ćwierć kostki Rosół z kury Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Warzywa połącz z ugotowanym ryżem, polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4

Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Przykryj żółtym serem.

Krok 5

Piekarnik nagrzej do 180 stopni i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz około 15 - 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej