Roladki z naleśników z serem na słodko - przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki naleśnikowe z serem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

250 mililitrów

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i barszcz czerwony Knorr. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron.

Krok 2

Na letnich naleśnikach kładziemy plasterki sera, cienką warstwę konfitury z cebuli i ciasno zawijamy w roladkę. Spinamy wykałaczką w kilku miejscach i kroimy na grube plastry. SMACZNEGo :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej