ROLADKI ZE SZPINAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ROLADKI ZE SZPINAKIEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

10

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić. Każdy oprószyć Przyprawą do karkówki Knorr i odstawić na min. 1 godzinę.

Krok 2

Masło roztopić na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać poszatkowane pieczarki, dusić ok 10 minut, dorzucić szpinak i mieszając trzymać na gorącej patelni jakieś 5 minut.

Krok 3

Każdego kotleta posmarować na całej długości szpinakiem i ułożyć pokrojoną mozzarellę. Ciasno zwinąć, w razie potrzeby użyć wykałaczki w celu mocnego spięcia. Roladki obtoczyć kolejno w roztrzepanym jajku, bułce i jeszcze raz w jajku. Piec na rozgrzanej margarynie ok 5 minut z każdej strony.

Islander85

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ROLADKI ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ROLADKI ZE SZPINAKIEMROLADKI ZE SZPINAKIEM

Roladki ze szpinakiem to dobrze prezentująca się i smaczna potrawa mięsna. Do jej przygotowania, oprócz mięsa i przypraw, potrzebujesz jedynie trzech dodatkowych składników: sera mozzarella, szpinaku oraz pieczarek. Opcjonalnie możesz też dodać pokrojone pomidory suszone. Gotowe danie sprawdzi się na obiad – dobrze będzie komponowało się z ziemniakami i różnego rodzaju kaszami, szczególnie gryczaną. Równie dobrze sprawdzi się na kolację: z dodatkiem sałaty i sezonowych warzyw, np. cukinii. Aby przygotować to danie, płaty mięsa wystarczy rozbić do takiej grubości, by z łatwością można było je zwijać. Do przyrządzenia farszu możesz wykorzystać świeży lub mrożony szpinak, który podduszony na patelni z pieczarkami uzyska odpowiednią konsystencję. Jeśli chcesz, by danie zyskało pikanterii, dodaj czosnek i ostre przyprawy. Całość – zwiniętą w roladę z dodatkiem mozzarelli pokrojonej w plasterki – obtocz w panierce z bułki tartej i jajka. Na koniec podsmaż z każdej strony. Wypróbuj koniecznie sprawdzony przepis na to smaczne danie.