Roladki z ciasta francuskiego z warzywami
średnie
18 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
4 sztuki
1 szczypta
25 dekagramów
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
50 dekagramów
2 sztuki
55 dekagramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę, marchewki, pieczarki i papryki pokrój w kostkę.
Krok 2
Czosnek zrumień na rozgrzanym oleju, dołóż pozostałe składniki i chwilę smaż.
Krok 3
Dolej niewielką ilość wody, przypraw i duś przez 15 minut.
Krok 4
Ciasto rozmroź i pokrój na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkuj, nałóż farsz i zwiń w roladki. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Liście sałaty porwij na małe kawałki.
Krok 6
W rondelku rozgrzej 100 ml oleju, wsyp groszek i sałatę, wymieszaj. Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj 15 minut. Groszek z sałatą podawaj na talerzu obok roladek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej