Roladki z żółtym serem i szynką parmeńską
średnie
18 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
1 łyżeczka
0.5 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
150 gramów
2 plastry
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie z rozpuszczoną bulionetką Knorr. Odcedź i trzymaj pod przykryciem.
Krok 2
Mięso opłucz i osusz papierowym ręczniki. Podziel na 2 kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze płaty.
Krok 3
Każdy kawałek mięsa oprósz pieprzem i smażoną cebulą w mini kostkach Knorr. Na doprawionych płatach mięsa rozłożyć po plastrze żółtego sera i plastrze szynki parmeńskiej oraz posiekany czosnek. Mięso zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i posyp je przyprawą do mięs Knorr.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki. Smaż na małym ogniu – najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia zdejmij pokrywkę i zrumień roladki ze wszystkich stron. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej