Roladki z szynką i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynką i szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

1 szklanka

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę, ser żółty zetrzyj na tarce.

Krok 2

Szpinak podsmaż na maśle* z czosnkiem, dodaj ser żółty.

Krok 3

Kotlety rozbij, oprósz pieprzem. Na każdym połóż plasterek szynki, posmaruj szpinakiem. Zroluj i zwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Roladki podsmaż na oleju i przełóż do rondla. Wlej wino i duś przez około 40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynką i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej