
Składniki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 łyżka
8 dekagramów
0.3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, oprósz pieprzem, zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.
Krok 2
Na patelni roztop masło, dodaj sok z limonki, wermut i przecier, całość wymieszaj.
Krok 3
Na sosie ułóż roladki, przykryj patelnię pokrywką i duś potrawę na niewielkim ogniu przez 10-15 minut.
Krok 4
Wyjmij roladki na półmisek i trzymaj je w cieple.
Krok 5
Sos zagęść kremówką, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez kilka minut do czasu, gdy sos lekko odparuje.
Krok 6
Gotowym sosem polej roladki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej