Roladki drobiowe z warzywnym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 plastry

20 gramów

2 łyżeczki

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, ogórka i cebule cienko zetrzeć.

Krok 2

Pieczarki pokroić i podsmażyć.

Krok 3

Boczek drobno pokroić.

Krok 4

Wszystko wymieszać z przyprawą do mięs i musztardą.

Krok 5

Filety cienko rozbić i posypać rozkruszoną kostką knorr i nałożyć farsz.

Krok 6

Mięso zawinąć i zawiązać nitką w roladki.

Krok 7

Smażyć na tłuszczu na złoty kolor (można obsypać przyprawa do kurczaka). Podlać gorącą wodą i dusić około 30 minut. Danie pysznie smakuje z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki drobioweRoladki drobiowe

Poszukujesz przepisu na uniwersalne danie, które sprawdzi się jako obiad lub potrawa na gorącą kolację? Roladki drobiowe to doskonała propozycja. Wspaniale prezentują się na talerzu i zaskakują swoim smakiem. Sekretem udanego dania jest przyrządzenie wyrazistego farszu. W jego podstawowym składzie powinny znaleźć się: marchewka, cebula, ogórek kiszony, pieczarki i boczek. Składniki wystarczy drobno pokroić, a następnie dokładnie ze sobą wymieszać, doprawiając do smaku. Szukając odpowiednich przypraw, sięgnij po gotową mieszankę do mięs lub skomponuj własną na bazie suszonych ziół. Nie zapomnij o odrobinie pikanterii. Zapewni ją Twojemu daniu ostra papryka, curry, czosnek lub dodatek musztardy. Takim farszem posmaruj cienko rozbite filety kurczaka. Zawiń je w roladki i zawiąż nitką lub wzmocnij wykałaczką, tak aby podczas podsmażania i duszenia nie rozpadły się. Danie podawaj na ciepło z kluskami śląskimi, ziemniakami, kaszą bądź ryżem. Będzie smaczne także z sałatką z kapusty pekińskiej lub z sezonowych warzyw. Podstawową wersję farszu urozmaicaj, eksperymentując z rodzajem wędliny i włoszczyzną. Zainspiruj się i samodzielnie przyrządź roladki drobiowe!