
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
null
0.5 szklanki
null
3 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby spraw, oddziel mięso od ości. Skrawki i ości ugotuj z przyprawą do ryb, solą i pieprzem.
Krok 2
Przygotuj farsz: obraną cebulę posiekaj a czosnek zmiażdż i wymieszaj z mięsem, cebulą , bułką tartą i jajkiem, przypraw.
Krok 3
Farsz ułóż na filetach i ciasno zwiń w rolady. Wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Krok 4
Cukinię pokrój w 2 cm talarki, ostrożnie wydrąż miąższ, tak aby otrzymać pierścienie. Pierścienie nałóż na roladki, zawiń w folię aluminiową.
Krok 5
Ułóż roladki na natłuszczonej olejem blasze. Piecz 60 minut w 200 stopniach.
Krok 6
Krewetki podsmaż na maśle, posyp ziołami prowansalskimi i wyłóż na roladki.
Krok 7
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na parze. Cytrynę podziel na cząstki. Udekoruj danie brokułem, cytryną i listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej