Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

80 gramów

120 gramów

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 1

Krok 2

Teraz posmaruj mięso żurawiną i posyp dużą ilością startego sera.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 2

Krok 3

Następnie całość zwiń w roladę i zepnij wykałaczką. Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 3

Krok 4

Mięso ponownie oprósz przyprawą Knorr po zewnętrznej stronie. Roladki panieruj w mące i smaż na średnio rozgrzanej patelni przez 8-10 minut. Pod koniec smażenia dodaj margarynę. Dzięki temu mięso będzie bardziej soczyste. Podawaj z pieczonymi ziemniakami. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną Roladki z schabu z oscypkiem i żurawiną

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Tak przygotowane mięso oprósz przyprawą Knorr.