Roladki z szynki parmezańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki parmezańskiej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

20 plastrów

4 sztuki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na każdy plasterek szynki połóż kawałeczek sera, 1 suszony pomidor, zawiń.

Krok 2

Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około 5 minut.

Krok 3

Po wyjęciu posyp rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej