Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

48

heart
2479 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

626 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1020 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

10 listki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż, delikatnie roztłucz. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w cienkie plastry, posmaruj resztą marynaty i pozostaw na minutę. Na plastrach cukinii połóż kurczaka, plasterki mozzarelli, suszone pomidory oraz listki bazylii. Całość zroluj i zepnij wykałaczkami.

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - Krok 2

Krok 3

Roladę ułóż w żaroodpornym naczyniu. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody, zagotuj i wlej do naczynia. Przykryj folią aluminiową, piecz przez 20 minut w nagrzanym do 190 °C piekarniku. Gotową roladę pokrój w plasterki. Danie można posypać tartym żółtym serem.

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - Krok 3
32

Opinie o przepisie

  • Anna Cejnóg

    Anna Cejnóg , 10.06.2018

    Co zrobić jeśli chce wydrukować z tej strony przepis bo z maila się da a ze strony niebardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Zdybał

    Mateusz Zdybał , 22.10.2016

    super danie ;p byly male problemy z zawinieciem ale efekt koncowy bajka +++

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirka Kosik

    Mirka Kosik , 08.03.2016

    zrobilam, super, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Xxx

    Sylwia Xxx , 03.03.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Agata

    Justyna Agata , 07.01.2016

    Pyszne danie, jednak miałam kłopoty z zawinieciem rolada. POTRZEBA min. dwie cukinie .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Nowicki

    Łukasz Nowicki , 14.11.2015

    zjadłem przed chwilą palce lizać :) polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ela tomaszewska

    ela tomaszewska , 11.11.2015

    danie super wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Korczyńska

    Magdalena Korczyńska , 18.10.2015

    Zrobiłam wszystko krok po kroku i kurczak nadal jest surowy po godzinie. Wątpię, by było jadalne. Jakim cudem 20 minut wystarczy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr  Murawski

    Piotr Murawski , 11.09.2015

    Tak przygotowana roladę można podawać z ryżem, z purée ziemniaczanym lub kaszą np. gryczaną. W przepisie podajemy jak przygotować samą roladę, bo jest ona najtrudniejsza do zrobienia - a podawać ją można z ulubionymi dodatkami :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Urbaniak

    Karol Urbaniak , 30.08.2015

    Kiedy możemy podjechać??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 30.08.2015

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz L-lewicz

    Grzegorz L-lewicz , 30.08.2015

    Juz mam na nie ochote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grzeszczyk

    Monika Grzeszczyk , 29.08.2015

    Napewno smaczne mniam mnaim mniam .... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Piwowarska

    Krystyna Piwowarska , 29.08.2015

    niedobre!!!!! łe brrr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Raczyńska

    Hanna Raczyńska , 29.08.2015

    Potwierdzam , ze pyszne. Nie używam jednak knorra i salsę robię sama. A tak w ogóle to suszone pomidory są u nas niedoceniane.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Zarzycki

    Artur Zarzycki , 29.08.2015

    Wspaniałe! :) Tylko raczej nie oferowany wszędzie kurczak! ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Kłeczek

    Bogumiła Kłeczek , 29.08.2015

    Jasne, że za krótko. Trzeba ok 40 min

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Siuta

    Ela Siuta , 29.08.2015

    Próbowałam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Schlender

    Aleksander Schlender , 29.08.2015

    wyśmienite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Sokołowski

    Leszek Sokołowski , 29.08.2015

    Minimum 30 min, już to robiłem. Nieźle wychodzi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Burska

    Monika Burska , 29.08.2015

    20 minut w piekarniku to za krótko nawet dla piersi... Są w środku surowe, chyba że mam za grube plastry.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Stanasiuk

    Czesław Stanasiuk , 29.08.2015

    Już to lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Sowa

    Dorota Sowa , 29.08.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Mikołajczyk

    Karol Mikołajczyk , 29.08.2015

    jakas propozycja z czym podawac takie danie? :-) czy jednak sama w sobie rolada jest wystarczajaca? :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Endriu Czaplarski

    Endriu Czaplarski , 29.08.2015

    Dziwne pytanie. Pewnie że chcę . Czekam na dostawę od 15 klub bilardowy Focus.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Mazur

    Adam Mazur , 29.08.2015

    ja chcę spróbować!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Konieczko

    Marek Konieczko , 29.08.2015

    Edytka kiedy można pszyjech na ten przysmak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Masłowski

    Krzysztof Masłowski , 29.08.2015

    Świetne! Bez kurczaka...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zdrojewska

    Danuta Zdrojewska , 29.08.2015

    Mniam mniam ciam ciam szam szam ach basta...,dietka tuz tuzxzz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 29.08.2015

    Ściskamy Hanię Gustawa i właścicielkę 4 kotów

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsieRoladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie

Wystarczy pierś z kurczaka, cukinia, suszone pomidory i sos salsa, aby przygotować to pięknie prezentujące się na talerzu danie. Zapewniamy jednak, że oprócz walorów wizualnych, roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie naprawdę wspaniale smakują. To danie inspirowane kuchnią śródziemnomorską. Roladki drobiowe przygotujesz bardzo szybko. Na uwagę w tym daniu zasługuje zwłaszcza pokrojona w cienkie plastry cukinia, która pełni rolę w tym daniu zadanie panierki, ale jest od niej o wiele ciekawsza. Dzięki niej pierś pozostaje soczysta i aromatyczna. Ciekawe połączenie sera i suszonych pomidorów filetowi smaku i charakteru. Kropkę nad i stanowi esencjonalny sos, barwą idealnie korespondujący z farszem. Do roladek drobiowych proponujemy sos typu salsa, na bazie pomidorów i ziół. Roladki możesz podać z kawałkami bagietki lub ułożyć je na ryżu.