Roladki drobiowe z fetą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z fetą i papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobiowe opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty. Posyp z jednej strony papryką w płatkach, czosnkiem w granulowanym i solą.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku fety pokrojonej w mniejsze kawałki. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Roladki natrzyj z zewnętrznej strony przyprawą Knorr i przyprawą.

Krok 4

Roladki piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 25-30 minut, najlepiej w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej