Roladki z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z papryki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę myjemy i wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Wyciągamy gdy skórka lekko zbrązowieje.

Krok 2

Wkładamy papryki do foliowego woreczka, szczelnie zawijamy i odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Obieramy papryki ze skóry i każdą z nich kroimy na 4 części.

Krok 4

Rozkruszamy mini kostkę pietruszka Knorr i ucieramy z serkiem topionym.

Krok 5

Na każdym plastrze papryki kładziemy plaster żółtego sera i smarujemy go serkiem topionym.

Krok 6

Posypujemy każdy plaster świeżo zmielonym pieprzem , zwijamy i spinamy wykałaczką.

Krok 7

Wtawiamy na pół godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej