Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

175 gramów

1 pęczek

1 pęczek

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę, mleko, jajko, mąkę, oliwę , szczyptę soli zmiksować. Usmażyć naleśniki.

Krok 2

Przygotować bulion z kostki grzybowej. Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody (bulionu powinno być 2 razy tyle co objętość kaszy).

Krok 3

Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.

Krok 4

Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej