Żebra po kasselsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żebra po kasselsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
850 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

2 ziarna

4 ziarna

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.

Żebra po kasselsku - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej 1,5 l wody i zagotuj. Następnie dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr, która podkreśli bogaty smak dania.

Żebra po kasselsku - Krok 2

Krok 3

Żebra potnij na porcje, a następnie umieść w garnku z kapustą i gotuj godzinę na wolnym ogniu.

Żebra po kasselsku - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania odlej pół szklanki sosu z duszenia, dodaj musztardę i dobrze wymieszaj. Całość wlej z powrotem do garnka i dopraw do smaku. Podawaj z ziemniakami.

Żebra po kasselsku - Krok 4
62

Opinie o przepisie

  • Kinga Hurynowicz

    Kinga Hurynowicz , 06.11.2014

    Czyli z kapustką kiszoną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dudacy

    Janina Dudacy , 05.11.2014

    żeberka, czy boczek????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wlad Terechowicz

    Wlad Terechowicz , 05.11.2014

    dla rodzinki jednoosobowej +1L żytniej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krawczyński

    Jacek Krawczyński , 05.11.2014

    mniam mniam z chrzanikiem i czerwonym winkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Milarska

    Maria Milarska , 05.11.2014

    to są żeberka?, chyba raczej pyszniutki boczek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Marchlewicz

    Marian Marchlewicz , 05.11.2014

    Mniam ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olga Bielańska

    Olga Bielańska , 05.11.2014

    wedzonka odpada

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Cyrzan

    Jan Cyrzan , 05.11.2014

    Hetnie.Bym.posmakowal...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Berka

    Zbigniew Berka , 05.11.2014

    Zapomnieć o kaloriach i holesterolu . Nie ważne czy po kasselsku czy jakiemu . Ważne że smaczne .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kisser

    Iwona Kisser , 04.11.2014

    Nie wiedziałam,.że od lat robię żeberka po Kas.. (coś tam), tyle że nie dodaję żadnych sztucznych składników. Dla mnie nic nowego, ale smakuje wybornie:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 04.11.2014

    Potrawa nie jest polska a w roznych krajach jest rozna klasyfikacja mies poubojowych dlatego tak to wygląda.Pozdr.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ewa

    Anna Ewa , 04.11.2014

    Czy aby to na pewno są żeberka???????????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Jaworski

    Jarek Jaworski , 04.11.2014

    Jeszcze nie... Jutro na 16,45 poproszę w SKOKU....;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Katarzynski

    Jerzy Katarzynski , 04.11.2014

    Nie ale chcielibysmy!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Martynajtis

    Marek Martynajtis , 04.11.2014

    Krzyniu mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Aleksandrowicz

    Teresa Aleksandrowicz , 04.11.2014

    tlusto z dodatkami chemi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Świątkowska

    Małgorzata Świątkowska , 04.11.2014

    Rafał Kłos stanowczo za dużo lubi papu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Cykota

    Karol Cykota , 04.11.2014

    Toć to kuźwa boczens a nie żebersony :/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Tryczynska

    Elzbieta Tryczynska , 04.11.2014

    fuj! boczek w chemii !! ble

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bodzio Kreft

    Bodzio Kreft , 04.11.2014

    Aja będę Jadł w piątek na Imenynach!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Ewa Raczyńska

    Anita Ewa Raczyńska , 04.11.2014

    a jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Minda

    Zbigniew Minda , 04.11.2014

    Haha zamiast żeberek ...dali boczek ;-((((

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Sniezek

    Stanislaw Sniezek , 04.11.2014

    Fajnie będzie wyglądał wynik, braknie skali ale spróbować warto.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola La

    Ola La , 04.11.2014

    przeczytałam: ''zebra'' :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kierzek

    Janusz Kierzek , 04.11.2014

    własnie . to jest boczek , nie zebra .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Kwiatkowski

    Dariusz Kwiatkowski , 04.11.2014

    A ja zamówiłem sobie całe tygodniowe menu z "przepisy.pl" - fajne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Belczyńska

    Wiesława Belczyńska , 04.11.2014

    A może ktoś się zlituje i zaprosi mnie na te smakołyki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Maria Marysia

    Krystyna Maria Marysia , 04.11.2014

    Na zdjęciu jest boczek a nie żeberka !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Wtulich

    Irena Wtulich , 04.11.2014

    wygląda smakowicie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teodora Nożyńska

    Teodora Nożyńska , 04.11.2014

    raczej na stół dla gości na zakąskę anie na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żebra po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żebra po kasselskuŻebra po kasselsku

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.