Bigos z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z młodej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
365 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

438 osób wydrukowało

Pobierz pdf

840 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, kiełbasę i marchewkę pokrój w pół plastry. Cebulę pokrój w kostkę.

Bigos z młodej kapusty - Krok 1

Krok 2

Podsmaż cebulę, marchew i kiełbasę, dodaj kapustę i podlej wodą.

Bigos z młodej kapusty - Krok 2

Krok 3

Dodaj Kostkę do mięs pieczeniowa Knorr i tymianek. Duś 40 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 3

Krok 4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Duś około 60 min.

Bigos z młodej kapusty - Krok 4

Krok 5

Podawaj bigos posypany posiekanym koperkiem.

Bigos z młodej kapusty - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bigos z młodej kapustyBigos z młodej kapusty

Szukasz sprawdzonego przepisu na smaczne danie obiadowe? Bigos z tymiankiem będzie odpowiednim rozwiązaniem! Jeśli chcesz, aby danie zyskało nieco słodyczy, możesz dodać suszonych grzybów i śliwek. Pamiętaj, że bigos da się mrozić i odgrzewać – smakuje wtedy tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu. 

Dla kogo?

Jesteśmy pewni, że ta popularna potrawa z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom kuchni polskiej. Nic w tym dziwnego, bigos z młodej kapusty z kiełbasą i marchewką to klasyka, która zawsze dobrze się sprawdza! Kiedy przyrządzisz to pyszne danie?

Na jaką okazję?

A może bez okazji? Przepis na bigos z młodej kapusty sprawdza się praktycznie zawsze. Codzienny obiad, większa uroczystość, kolacja – to danie podbije Twoje podniebienie. Nie czekaj i już teraz przekonaj się, jak dobrze wypada przepis na bigos z młodej kapusty z mięsem. 

Czy wiesz, że?

Bigos z młodej kapusty przyrządzisz w zaledwie kilku krokach. Potrzebujesz: młodej kapusty, kiełbasy, warzyw oraz przypraw. Pamiętaj, że te ostatnie to bardzo ważny element proponowanego dania – najlepiej użyj pieprzu oraz tymianku. Wykorzystaj także kminek i ziele angielskie, z kolei gałązki świeżego tymianku sprawią, że bigos z młodej kapusty z kiełbasą będzie bardzo aromatyczny. 

Dla urozmaicenia:

Tak przyrządzone danie udekoruj listkami bazylii i podawaj z chrupiącym, pełnoziarnistym pieczywem (najlepiej ciemnym, ale sprawdzi się również białe). Zainspiruj się naszym przepisem i już dziś przygotuj ten pyszny bigos z tymiankiem. Życzymy smacznego!