
Składniki
800 gramów
3 sztuki
250 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
20 gramów
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, zalej wodą i dodaj Kostkę Knorr. Duś przez kilka minut.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż, dodaj mąkę i rozprowadź wywarem z kapusty.

Krok 3
Dodaj do kapusty wraz z pokrojoną w plastry kiełbasą.

Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek i duś 30 min., dopraw pieprzem do smaku. Podawaj z pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos w kilka minut
Prosty i sprawdzony przepis na bigos przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni polskiej. Aby go przygotować nie musisz mieć wiele czasu ani składników. Sprawdzi się zarówno jako obiadowe danie główne, jak i kolacja (wtedy podawana z pieczywem). Do przygotowania tej potrawy potrzebujesz, oczywiście, kapusty (możesz użyć kiszonej lub pomieszać kapustę kiszoną ze świeżą), wywaru mięsnego, kiełbasy, mąki, koncentratu pomidorowego oraz przypraw. Oprócz kiełbasy, możesz dodać także mięso wołowe lub wędlinę. Bigos jest daniem, do którego da się wykorzystać wiele składników. Serwuj go na gorąco. Potrawę możesz wielokrotnie odgrzewać i mrozić, a odgrzana smakuje nawet lepiej niż zaraz po przygotowaniu. Istotnym elementem bigosu są przyprawy, które dopełniają jego aromatu. Oprócz pieprzu możesz użyć kminku lub ziela angielskiego. Intensywnego smaku dodadzą również suszone grzyby i śliwki (mogą być wędzone). Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj to smaczne danie na najbliższą okazję.