Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

5 plastrów

2 łyżki

1 łyżka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200°C. Dynię myjemy, usuwamy gniazda nasienne kroimy w ósemki. Skrapiamy oliwa dyniową i opruszamy solą i pieprzem oraz przyprawą włoską. Pieczemy ok. 25 minut.

Krok 2

Upieczoną dynię kroimy na małe kawałki. Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę truflową, dodajemy dynię, makaron i płatki trufli. Mieszamy całość.

Krok 3

Makaron podajemy z podprażonymi migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z pieczoną dynią i truflą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej