Składniki
ciasto:
300 gramów
300 mililitrów
4 sztuki
pozostałe:
4 łyżki
300 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
4 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 pęczek
1 garść
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania ciasta. Jaja połącz z mlekiem i mąką. Mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek.
Krok 2
Pieczarki i pomidory pokrój na plasterki, czosnek posiekaj, szpinak umyj i osusz. Podsmaż czosnek i pieczarki na patelni na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj szpinak, przyprawę Knorr i smaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię ciasto. Na wierzchu ułóż plasterki pomidorów.
Krok 5
Posyp startym serem i smaż ok. 6-8 minut, aż ciasto będzie gotowe. Przełóż na talerz, posyp listkami bazylii oraz rukoli i orzechami. Od razu podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki a’la pizza - VIDEO
Pizza niejedno ma imię. I czasem potrafi zaskoczyć. Nie zawsze musimy przygotowywać tradycyjną pizzę – jest tyle wariacji na jej temat, że można eksperymentować do woli. Naleśniki a’la pizza są błyskawiczne w przygotowaniu, a nie powstydziłaby się ich najlepsza pizzeria. Spróbuj!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy kochają pizzę lub naleśniki. Albo jedno i drugie! Bo w tym przepisie obie potrawy łączą swoje siły, żeby stworzyć razem coś oryginalnego. To udana próba!
Na jaką okazję?
Naleśniki a’la pizza to pyszny pomysł na śniadanie i obiad. Zawsze się sprawdzą i zachwycą Twoją rodzinę!
Czy wiesz, że?
Mozzarella to włoski ser podpuszczkowy. Wytwarzana jest z mleka bawolego, a czasem krowiego lub mieszanki obu. Jest składnikiem wielu tradycyjnych dań kuchni włoskiej.
Dla urozmaicenia:
Gotowe danie możesz posypać świeżymi listkami bazylii oraz rukoli i orzechami.