Naleśniki ze szpinakiem i fetą - z serem, szpinakiem | Przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
764 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

419 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1088 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto naleśnikowe:

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

20 mililitrów

farsz:

400 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 opakowanie

250 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Szpinak usmaż z gałką muszkatołową, dopraw do smaku pieprzem.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Ser feta pokrój w kostkę. Na gotowe naleśniki nakładaj przygotowany szpinak, fetę i garstkę orzechów.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Zawijaj je jak krokiety. Przed podaniem wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne z wodą i podgrzej w garnku na 3 minuty. Przygotowane naleśniki podawaj polane sosem.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Alicja Smolińska

    Alicja Smolińska , 15.02.2020

    Pyszne i szybkie to zrobienia!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEONaleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO

Naleśniki – zapewne każdy z nas zna to danie z czasów dzieciństwa. Prawdą jest, że nie traci ono na swej popularności. Wprost przeciwnie! Przepisów na naleśniki znajdziemy bowiem bez liku. Smakują zarówno w słodkiej wersji, jak i w bardziej wytrawnej odsłonie. Polecamy przepis na Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi. Palce lizać!

Dla kogo?

Ta bezmięsna propozycja trafi w gust zwolenników warzywnych specjałów oraz wegetarian. Jednym słowem zdrowo i pysznie!

Na jaką okazję?

Niecodzienne połączenie smaków: szpinaku, fety oraz orzechów to rozwiązanie idealne na wykwintny obiad, romantyczną randkę czy spotkanie ze znajomymi.

Czy wiesz, że?

Orzechy włoskie powinno się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Co ciekawe, można je umieścić w naczyniu wypełnionym piaskiem. Z jego pomocą uchronimy orzechy przed powstaniem pleśni.

Dla urozmaicenia:

Naleśniki polane sosem śmietanowo – ziołowym posyp również z zewnątrz odrobiną posiekanych orzechów włoskich. Dzięki temu potrawa zyska bardziej słodkawy smak oraz będzie bardziej chrupiąca.