Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta
łatwe
327 osób zapisało

Składniki
300 gramów
250 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.

Krok 2
Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, Ser feta pokrój w niewielką kostkę.

Krok 3
Przesmaż na patelni kurczaka i pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.

Krok 4
Na naleśnikach rozkładaj farsz i zawijaj jak gołąbki.

Krok 5
Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta
Wytrawne naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta są doskonałą propozycją na smaczny obiad lub ciepły lunch. Połączenie delikatnego mięsa drobiowego z wyrazistym smakiem pieczarek, sera oraz przypraw, zawinięte w puszyste naleśniki, przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego mącznego dania. Można je serwować z dodatkiem surówek, np. z marchewki i chrzanu, selera naciowego z orzechami lub białej kapusty. Będą świetnie smakować również ze świeżymi warzywami. Sprawdzi się np. sałatka z pomidorami koktajlowymi i suszonymi, oliwkami, cebulą i zieloną sałatą. Do naleśników w takiej wersji pasują także różnego rodzaju sosy, szczególnie pomidorowy i czosnkowy. To też potrawa, która może być gorącym daniem podczas przyjęć i imprez. Jej zaletą jest to, że można ją przygotować wcześniej, a następnie tylko podgrzać w piekarniku. Jeśli chcesz ją ozdobić, jako dekoracji użyj świeżych warzyw oraz ziół. Smakowitym uzupełnieniem może być też kubek barszczu grzybowego, który będzie się dobrze komponował z pieczarkami. Masz ochotę na wyraziste, mocno grzybowe naleśniki z mięsem drobiowym? Wypróbuj nasz przepis!