Czekoladowe poduszeczki z naleśników
łatwe
272 osoby zapisały

Składniki
30 mililitrów
1.5 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
0.5 szklanki
null
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z jajek, cukru, mąki, mleka, wody, oleju oraz kakao przygotuj płynne, jednolite ciasto. Następnie na rozgrzanej, lekko posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.

Krok 2
Połowę czekolady zetrzyj na drobne wiórki – drugą część rozpuść w wodnej kąpieli.

Krok 3
Na rozgrzanej, suchej patelni upraż oddzielnie orzechy, a następnie migdały.

Krok 4
Rozłożone naleśniki posmaruj serkiem, posyp uprażonymi migdałami i orzechami, a następnie oprósz wiórkami z czekolady.

Krok 5
Całość zwiń, podobnie jak tradycyjne krokiety, w kwadratowe poduszeczki. Gotowe ułóż na talerzu i udekoruj polewając rozpuszczoną czekoladą oraz świeżą miętą i upalonymi płatkami migdałowymi.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej