
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wrzucamy: ser, żółtko, cukier wanilinowy i zwykły cukier. Miksujemy na gładką masę i dodajemy jogurt naturalny. Do farszu dodajemy pokrojone banany.
Krok 2
Mieszamy trzepaczką bądź łyżką - nie miksujemy, bo zrobi się ciapka a chodzi o to by banany były w kawałkach.
Krok 3
Farsz odstawiamy do lodówki i smażymy naleśniki. Nie podaję proporcji, bo każdy ma już swoje sprawdzone, ale jeżeli ktoś by chciał zobaczyć czy wypróbować moje to napiszcie, na pewno podam.
Krok 4
Na naleśnika nakładamy farsz serowo-bananowy i zawijamy wedle uznania. Podajemy z jogurtem Gratką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej