Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

56

heart
1723 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

693 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1440 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

120 gramów

ciasto naleśnikowe:

250 mililitrów

150 gramów

2 sztuki

40 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż wraz ze szpinakiem. Następnie wymieszaj ze startym serem.

Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - Krok 1

Krok 2

Połącz składniki ciasta na naleśniki i usmaż je na patelni tak, by były cienkie.

Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - Krok 2

Krok 3

Posiekane pomidory z puszki wymieszaj z zawartością opakowania Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz połową szklanki wody. Zagotuj, aż powstanie aromatyczny sos.

Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - Krok 3

Krok 4

Gotowe naleśniki zwijaj w rulony z farszem szpinakowym. Ciepłe podawaj na sosie pomidorowym. Tak przygotowane naleśniki możesz również zapiekać.

Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

122

Opinie o przepisie

  • marcin szewczak

    marcin szewczak , 19.06.2019

    perfect-fantastic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • alina buu

    alina buu , 03.05.2018

    bardzo dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Guściora

    Ania Guściora , 21.09.2016

    Mniam! !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Garden Bar

    Garden Bar , 07.05.2015

    Wygląda pysznie! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Okrętka Pietruczanis

    Okrętka Pietruczanis , 07.05.2015

    ...i co? Talerz nadal pusty ;-), więc do dzieła! (Y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Sikora

    Katarzyna Sikora , 07.05.2015

    Jadłam i polecam :-) :-) wszystkim :-) :-) smacznego:-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maryla Lidzbark

    Maryla Lidzbark , 07.05.2015

    Jak zdobyć szpinak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Szczepanski

    Roman Szczepanski , 07.05.2015

    sorry, sprawdze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Szczepanski

    Roman Szczepanski , 07.05.2015

    a no prawdze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ursula Herdzina Rösner

    Ursula Herdzina Rösner , 07.05.2015

    Wygladaja smacznie,zaraz zabieram sie do przyrzadzania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Mazurek

    Jadwiga Mazurek , 07.05.2015

    Mam nadzieje , ze wiele przysmakow wspaniałej kuchni poprobujemy , a teraz nadal czekam na menu proponowane dla naszej gliwickiej wycieczki , pozdrawiam serdecznie JadwigaMazurek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Grabowska

    Anna Grabowska , 07.05.2015

    Sprawdzone - są naprawdę pysznościowe, robimy takie od wielu lat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Urszula Chłosta

    Jerzy Urszula Chłosta , 07.05.2015

    są pyszne ,ja robiłam je pod beszamelem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Żukowska

    Irena Żukowska , 07.05.2015

    nienawidzę szpinaku ale dla innych może smakowite.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Bakinowski

    Tadeusz Bakinowski , 07.05.2015

    wyglądają smakowicie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Stacholińska

    Anna Stacholińska , 07.05.2015

    Uwielbiam. Ale jest czasochłonne-samo nawet smażenie naleśników

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Jaworski

    Marcin Jaworski , 07.05.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Łobocki

    Łukasz Łobocki , 07.05.2015

    Dla krolika zielenina ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Babiarz

    Roman Babiarz , 07.05.2015

    JA TAM WOLE MIĘCHO!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lipowiecka

    Katarzyna Lipowiecka , 06.05.2015

    Bar mleczny "miła "Kraków ugorek, na pewno nie macie takich!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Bienias

    Izabela Bienias , 06.05.2015

    Uwielbiam szpinak od małego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kozurno

    Anna Kozurno , 06.05.2015

    pychota ,robiłam,pierogi też super,makaron też,no nie wszyscy przepadają za szpinakiem ,ale ja bardzo od nie dawna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Fiuk

    Ewa Fiuk , 06.05.2015

    SMACZNEGO !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalen Anna

    Magdalen Anna , 06.05.2015

    What do you say to this, guapa Anna Anne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kuc

    Janusz Kuc , 06.05.2015

    Ale mam smaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nata Li

    Nata Li , 06.05.2015

    Uwielbiam !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Paleń

    Anna Paleń , 06.05.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Skrzyniarz Kubica

    Halina Skrzyniarz Kubica , 06.05.2015

    Takie naleśniki to ja robilam 15 lat. ?temu są super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kutkowska

    Barbara Kutkowska , 06.05.2015

    Lubię szpinak ale ma coś czego nie mogę jeść, ale mam gdzieś szczawiany i od czasu do czasu robie mniamciu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Dąbrowska

    Violetta Dąbrowska , 06.05.2015

    lubię wasze wyroby i zawsze je kupuję super

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Schab faszerowany ziołami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym

Bardzo polecamy naleśniki na słono, tym razem z kremowym szpinakiem podane w pomidorowym sosie.