Naleśniki na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki na słodko

Autor: Aleksander Kuberacki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3.5 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier waniliowy możesz sam przygotować w domowych warunkach – przekrojoną laskę wanilii włóż do słoiczka, a następnie zasyp ją zwykłym cukrem, zakręć słoik i pozostaw na kilka dni.

Krok 2

Do miski wbij jajka i wymieszaj z cukrem. Następnie dodaj pozostałe składniki – mąkę, mleko, wodę, sól oraz olej – i wymieszaj używając do tego miksera. Ciasto powinno uzyskać gładką konsystencję.

Krok 3

Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka trójkolorowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej