
Składniki
ciasto na naleśniki:
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 łyżeczki
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe – wymieszaj na gładko mleko, lekko ubite jajko i mąkę.

Krok 2
Usmaż naleśniki. Drobno pokrój czosnek. Zetrzyj na tarce ser. Rozmroź i dobrze odciśnij szpinak.

Krok 3
Przesmaż czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj rozmrożony szpinak i Przyprawę do zapiekanek makaronowych Knorr, gałkę muszkatołową i śmietankę. Zagotuj i gotuj przez 5 min.

Krok 4
Napełnij naleśniki szpinakiem i garścią sera. Obsmaż na tłuszczu lub piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C przez 15 min.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem
Znudziły Ci się naleśniki na słodko? Przygotuj je w wytrawnej wersji i urozmaić swoje codzienne menu! Przed Tobą naleśniki ze szpinakiem - prosty przepis! Ciasto wyjdzie puszyste, a farsz aromatyczny i wyjątkowo smaczny. Nie daj się dłużej namawiać i spróbuj naszej receptury na naleśniki ze szpinakiem. Smacznego!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów smacznych i wytrawnych potraw. Szpinak do naleśników z dodatkiem aromatycznych przypraw będzie doskonałym farszem. Zawiń go w ciasto i ciesz się pysznymi efektami. Niech naleśnikowa uczta stanie się tradycją w Twoim domu. Powodzenia!
Na jaką okazję?
Przepis na naleśniki ze szpinakiem serwuj, gdy tylko najdzie Cię ochota. Tak naprawdę możesz podać to danie w dowolnym momencie. Śniadanie, lunch, obiad, kolacja – nie ograniczaj się! Gwarantujemy, że wszyscy domownicy będą zadowoleni z takiego posiłku. Nie wierzysz? Sprawdź!
Czy wiesz, że?
Pierwszy naleśnik był plackiem pieczonym na kracie. Całe szczęście receptura przez wiele lat była ulepszana i teraz możemy zjeść to danie w jego najlepszej wersji. Przekonaj się o tym, przygotowując wyśmienite naleśniki ze szpinakiem. Proste, szybkie i wyjątkowo smaczne!
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz poprawić smak farszu do naleśników ze szpinakiem, to dodaj do niego suszone pomidory z zalewy. Ten składnik może zmienić smak całej potrawy – oczywiście na lepsze. Eksperymentuj, modyfikuj recepturę na naleśniki ze szpinakiem i ciesz się doskonałymi rezultatami w swojej kuchni. Daj nam znać w komentarzu, co sądzisz o naleśnikach!