Lasagne z pomidorami, szpinakiem i kozim serem
łatwe
522 osoby zapisały

Składniki
100 mililitrów
400 mililitrów
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Lasagne Knorr rozmieszaj w 400 ml zimnej wody i 100 ml śmietany, by sos był dobrze doprawiony i cechował się odpowiednią konsystencją. Wszystko razem zagotuj, a następnie odstaw na bok, aby sos lekko wystygł.
Krok 2
Pomidory i cukinię pokrój w cienkie plastry, a cebulę w drobną kosteczkę.
Krok 3
Na patelni na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj do niej posiekany szpinak i sałatę rukolę. Smaż wszystko razem przez chwilę.
Krok 4
Dno naczynia żaroodpornego posmaruj delikatnie wcześniej przygotowanym sosem, ułóż na nim pierwszą warstwę makaronu, a następnie połóż warstwę szpinaku oraz plastry pomidora i cukinii. Czynność powtarzaj do uzyskania dwóch-trzech warstw. Wierzch lazanii polej obficie sosem i oprósz pokruszonym serem. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na ok. 30-40 minut.

Dobra rada:
To danie to solidna porcja warzyw - aż 250 g.
Do szpinaku możesz dodać suszone pomidory. Dobrym pomysłem jest też dodanie do farszu pokrojonych, świeżych ziół.
Upewnij się, że ser zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne z pomidorami, szpinakiem i kozim serem
Lasagne Knorr rozmieszaj w 400 ml zimnej wody i 100 ml śmietany, by sos był dobrze doprawiony i cechował się odpowiednią konsystencją. Wszystko razem zagotuj, a następnie odstaw na bok, aby sos lekko wystygł.