
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
1 sztuka
20 dekagramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Parówki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, następnie dodaj cebulę.

Krok 2
Papryki i ogórka pokrój w kostkę.

Krok 3
Wymieszaj wszystko z ryżem, dodaj połowę żółtego sera oraz groszek. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz pieprzem, papryką i solą, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Krok 4
Przełóż tak przygotowaną potrawę do żaroodpornego naczynia.

Krok 5
Polej rozmieszanym jajkiem i posyp resztą sera. Zapiekankę piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka rodzinna
Dla każdego coś smacznego – tak w skrócie opisać można skład aromatycznej zapiekanki rodzinnej. Nic dziwnego więc, że znika ze stołu w iście ekspresowym tempie. Ryż, parówki, papryka, cebula, kiszony ogórek i zielony groszek – to produkty, które znaleźć można w każdej, nawet skromnie zaopatrzonej kuchni. Wystarczy je odpowiednio połączyć, doprawić i zapiec we wspólnej formie dobrze nagrzanym piekarniku, aby powstało danie idealne na obiad w rodzinnym gronie. Oczywiście jeśli chcesz, przepis możesz modyfikować i wzbogacić jego smak na przykład dodatkiem kukurydzy lub czerwonej fasoli z puszki. Parówki nie są niezbędnym elementem tego dania. Godnie zastąpi je zarówno pokrojony w kosteczkę boczek, jak i soczyste kawałki piersi z kurczaka. Gotową zapiekankę rodziną dziel na kawałki, gdy odrobinę przestygnie, wtedy nie rozpadnie się.