
Składniki
750 gramów
1
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
50 gramów
30 gramów
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.

Krok 2
Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.

Krok 3
Podziel ciasto na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.

Krok 4
Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie to wbrew nazwie danie typowo polskie, a jego wykonanie jest prostsze, niż myślisz. Obawiasz się, że twoje nadzienie nie dorówna temu, które jadałaś u babci czy mamy? Wystarczy dobrej jakości biały ser, ziemniaki oraz pełna aromatu zeszklona cebulka i gotowe. Pierogi ruskie przepis babci już na Ciebie czeka!
Dla kogo?
Dla fanów tradycyjnych przysmaków, które od lat goszczą na naszych talerzach. Po czym poznać, że te małe dzieła sztuki kulinarnej są już gotowe? Wrzucając je do wrzącej wody, ostrożnie pomieszaj. Gdy zauważysz, że wypływają na powierzchnię, gotuj jeszcze przez 2 minuty i delikatnie wyciągaj. Przepis na pierogi ruskie jest bardzo prosty!
Na jaką okazję?
Wykorzystaj przepis na ruskie pierogi na obiad dla całej rodziny. Wszyscy zjedzą to danie ze smakiem! Ciasto na pierogi ruskie wyjdzie idealnie, jeśli zastosujesz się do naszych poleceń i wskazówek. Później zbieraj same komplementy od najbliższych, którzy docenią Twoje kulinarne umiejętności.
Czy wiesz, że?
Pierogi ruskie przepis – urozmaić go przyprawami. Możesz dodać szczyptę pieprzu ziołowego, który nada nadzieniu ciekawego posmaku. Teraz ciasto – tylko trzy składniki i chwila energicznych ruchów dzieli cię od przygotowania miękkiego i elastycznego ciasta. Krążki – bazę, z której ulepisz pierogi – możesz wycinać za pomocą szklanki.
Dla urozmaicenia:
Pierogi możesz podać z podsmażoną cebulką i posiekaną natką pietruszki lub ostudzić i przysmażyć na złoto na patelni. Niektórzy okraszają je też skwarkami. Daj znać, jak smakowały Ci pierogi ruskie przepis na farsz. Czekamy na Twój komentarz z opinią. Do usłyszenia!