
Składniki
300 gramów
100 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie wystudź i razem z twarogiem przepuść przez maszynkę do mielenia. Jedną cebulę pokrój w kostkę, zeszklij i dodaj do ziemniaków. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 2
Drugą cebulę i ząbek czosnku posiekaj drobno i przesmaż. Dodaj umyte liście szpinaku, smaż chwilę i dopraw do smaku.

Krok 3
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 4
Ciasto podziel na 4 części – uformuj placki. Na każdy z nich wyłóż porcję szpinaku i farszu z ziemniaków. Złóż na pół chowając zawartość w środku i zlep, jak tradycyjne pierogi.

Krok 5
Tak przygotowane pierogi ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 5-8 minut. Podawaj z Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr robionym według przepisu na opakowaniu.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone pierogi ruskie
To iście międzynarodowe danie. Polskie pierogi z ruskim farszem w cieście do włoskiej pizzy. Wszystko upieczone w piekarniku na chrupko i podane z pysznymi dipami. Tego nie może zabraknąć na przyjęciu, które zorganizujesz! Pierogi z nadzieniem serowo ziemniaczanym z odrobiną boczku i cebulki zna chyba każdy. Teraz proponujemy ich nieco odmienioną wersję – gotowane ciasto zamieniamy na drożdżowe ciasto do pizzy, które jest miękkie i puszyste, ale z wierzchu przyrumienione i lekko chrupiące. Do takich pieczonych pierogów pasują rozmaite sosy – np. dip koperkowy, czosnkowy, paprykowy sos bałkański, salsa pomidorowa rodem z Hiszpanii lub aksamitny sos na bazie francuskiego sera z pleśnią – bo czemużby nie dodać jeszcze kilku krajów do tej kulinarnej unii? Cała Europa na jednym talerzu! Czemu nie? Smacznego.