Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem
łatwe
659 osób zapisało

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Krok 2
Na patelni zeszklij posiekany czosnek i po chwili dodaj odcedzone warzywa.

Krok 3
Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Krok 4
Łososia pokrój w paski i dodaj do warzyw.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu z cząstką cytryny. Warzywa z wędzonym łososiem możesz podać posypane dodatkowo świeżym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem
Brokuły to wspaniałe warzywa o intensywnym, zielonym kolorze. Mają one same zalety. Nie trzeba ich obierać ani długo gotować, a mogą być składnikiem wielu potraw, np. sałatek i zup. Można tworzyć z nich prawdziwe comfort food, czyli potrawy, które podnoszą na duchu w gorsze dni. Na bazie brokułów oraz kalafiora zrobisz m.in. naszą kremową potrawkę z dodatkiem ryby. Brokuły i kalafiora ugotuj na parze lub w garnku w osolonej wodzie. Możesz użyć warzyw świeżych lub mrożonych. Wędzony różowy łosoś sprawi, że danie będzie pięknie wyglądać na talerzu i nabierze charakteru. Kremowo-serowy sos na śmietanie smakowicie połączy całość. Gotowe danie posyp koperkiem oraz parmezanem. Danie jeść możesz samo lub z ryżem. Tę nieskomplikowaną potrawę przygotujesz bardzo szybko, a jeszcze szybciej zdążysz je zjeść.