Kluski śląskie dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski śląskie dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

0.5 kilograma

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe obierz i zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij.

Krok 2

Ugotowane ziemniaki utłucz i dodaj do surowych.

Krok 3

Wsyp mąkę oraz sól. Wyrób gęstą masę.

Krok 4

Uformuj kule, lekko zgnieć i w środku zrób dołek. Ugotuj je w osolonej wodzie.

Krok 5

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Polej nią kluski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej