
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
0.5 kilograma
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki surowe obierz i zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij.
Krok 2
Ugotowane ziemniaki utłucz i dodaj do surowych.
Krok 3
Wsyp mąkę oraz sól. Wyrób gęstą masę.
Krok 4
Uformuj kule, lekko zgnieć i w środku zrób dołek. Ugotuj je w osolonej wodzie.
Krok 5
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Polej nią kluski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej