
Składniki
450 mililitrów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix wymieszaj z zimną wodą i oddstaw na około 10minut.
Krok 2
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.Usmaż z odrobiną oleju na patelni i posyp tymiankiem.
Krok 3
W garnku rozmieszaj sos serowy Knorr i zagotuj ciągle mieszając ok.4minut.
Krok 4
Ciasto na kopytka wyłóż na posypaną mąką deskę,podziel na kawałki.Zrób małe wałeczki i ostrym nożem pokrój kopytka.Wrzucaj partiami do wrzącej wody i wyciągnij po wypłynięciu.Gotowe polej sosem i dodaj pieczarki.Doskonale smakują z sosem grzybowym np.kurkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej