Kopytka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z serem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 kilograma

25 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Przestudzić, przecisnąć przez praskę razem z twarogiem. Dodać jajko, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną.

Krok 2

Całość zagnieć, w razie konieczności dosyp mąkę.

Krok 3

Ciasto podzielić na ok 6 kawałków, z każdego uformować wałek. Kroić pod ukosem na kawałki ok. 2 cm

Krok 4

Kopytka wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 1 minuty od wypłynięcia.

Krok 5

Podawać ze zrumienioną na maśle bułką tartą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kopytka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej