
Składniki
200 gramów
3 łyżki
150 gramów
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypałam Fix Kopytka czy leniwe zalałam wodą i wymieszałam zostawiłam aby zgęstniało .

Krok 2
Kostkę twarogu rozgniotłam widelcem dodałam cukier i wymieszałam.

Krok 3
Wyrobiłam ciasto posypałam stół mąką i zaczęłam wałkować wałeczki i kroić na skos. Włączyłam wodę w garnku poczekałam aż się zagotuje i wrzucałam do wody kiedy wypłynęły wyjmowałam kładłam na talerz i podawałam z konfiturami śliwkowymi.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kopytka
Jeśli masz ochotę na przygotowanie szybkiego bezmięsnego dania, skorzystaj z naszego przepisu na uniwersalne kopytka. Nadają się do podania zarówno jako główne danie obiadowe, jak i dodatek do mięsa. Świetnie komponują się również z cukrem, cynamonem i owocami. Bazę do ciasta wystarczy zalać wodą i odczekać, aż odpowiednio zgęstnieje, a następnie dodać do niej twaróg oraz cukier – na koniec wszystko dokładnie zagnieć. Najlepiej użyj półtłustego twarogu, który się nie kruszy, a jednocześnie nie jest zbyt wilgotny. Z dokładnie wyrobionej masy ukształtuj niezbyt grube wałeczki i pokrój je pod skosem na średniej wielkości kopytka. Aby łatwiej było formować ciasto, przed wałkowaniem posyp stolnicę lub blat mąką. Kopytka wrzucaj do gotującej się wody i czekaj, aż wypłyną na powierzchnię. Gotowe podawaj z ulubioną konfiturą albo świeżymi owocami, na przykład truskawkami, borówkami czy malinami. Wypróbuj koniecznie ten prosty sposób na znakomite kopytka i serwuj je na wiele okazji. Życzymy smacznego.