Tofu z papryką i czarnym pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu z papryką i czarnym pieprzem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

10 listki

300 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min następnie odcedź.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 2

Krok 3

Cebulę podsmaż na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodaj paprykę, tofu i kalafiora. Całość podsmaż ok. 4 min.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 3

Krok 4

Dodaj bulion warzywny oraz Fix Knorr, dopraw pieprzem, wymieszaj i gotuj aż sos zgęstnieje.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem gotowe danie posyp orzeszkami i listkami kolendry.

Tofu z papryką i czarnym pieprzem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu z papryką i czarnym pieprzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tofu z papryką i czarnym pieprzemTofu z papryką i czarnym pieprzem

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w słupki, tofu w trójkąty, kalafior rozdrobnij na mniejsze części.