Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

ciasto:

500 mililitrów

1 łyżka

50 mililitrów

20 gramów

null

25 gramów

null

1 łyżka

1 kilogram

100 gramów

null

null

1 łyżeczka

2 sztuki

8 gramów

null łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 3

Uformuj bułeczki i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.

Krok 2

Ciasto zagnieć na kształt cienkiego wałka i pokrój go na małe części.

Krok 5

Pół kostki miękkiego masła wymieszaj skruszona Mini kostką Czosnek Knorr. Dodaj dwie łyżeczki ziół prowansalskich oraz jedną łyżeczkę bazylii. Gotowe bułeczki podawaj z masłem czosnkowym i maczaj w sosie pomidorowym.

Krok 4

Koncentrat połącz z wodą, cukrem, solą, 1 kostkę Knorr, zaparzonym oregano i dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej