Bułeczki z ciasta na pizzę z masełkiem czosnkowym
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
125 mililitrów
ciasto:
500 mililitrów
1 łyżka
50 mililitrów
20 gramów
null
25 gramów
null
1 łyżka
1 kilogram
100 gramów
null
null
1 łyżeczka
2 sztuki
8 gramów
null łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 3
Uformuj bułeczki i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.
Krok 2
Ciasto zagnieć na kształt cienkiego wałka i pokrój go na małe części.
Krok 5
Pół kostki miękkiego masła wymieszaj skruszona Mini kostką Czosnek Knorr. Dodaj dwie łyżeczki ziół prowansalskich oraz jedną łyżeczkę bazylii. Gotowe bułeczki podawaj z masłem czosnkowym i maczaj w sosie pomidorowym.
Krok 4
Koncentrat połącz z wodą, cukrem, solą, 1 kostkę Knorr, zaparzonym oregano i dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej