Penne ze szpinakiem i fetą - serem: makaron | Przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.

Krok 2

Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne ze szpinakiem i fetąPenne ze szpinakiem i fetą

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.