Kluski śląskie białe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski śląskie białe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki, a następnie zmiel i ubij w płaskim naczyniu.

Krok 2

Wybierz 0.25 ziemniaków, a puste miejsca wypełnij mąką.

Krok 3

Wbij jajka, dodaj pozostałą mąkę ziemniaczaną, po czym wyrób ciasto.

Krok 4

Formuj okrągłe kluski z dziurką w środku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej