Chipsy paprykowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy paprykowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na jak najcieńsze plasterki.

Krok 2

Paprykę umyj, przekrój i usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Ziemniaki ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posól. Na wierzchu posyp papryką.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz do czasu, gdy się zarumienią. Podawaj jako przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy paprykowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej