Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć i porwać liście na kawałki.

Krok 2

pomidora umyć, sparzyć i pokroić w plasterki.

Krok 3

Ogórka umyć i pokroić w słupki.

Krok 4

Paprykę umyć i pokroić w słupki

Krok 5

Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Krok 6

składniki przełożyć do miski i wymieszać. Z plastrów szynki zrobić różyczki i ułożyć na sałatce. Rozrzucić oliwki i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką parmeńską i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej