Sałatka bawarska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bawarska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

2 łyżki

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek wysmaż na oleju. Dodaj cebulę i usmaż ją na złoto.

Krok 2

Cebulę i skwarki zdejmij z patelni. Pozostały tłuszcz wymieszaj z Przyprawą Knorr.

Krok 3

Sosem zalej plastry ziemniaków i schłodź je.

Krok 4

Następnie dodaj do ziemniaków cebulę oraz skwarki.

Krok 5

Całość delikatnie wymieszaj, posyp jajkiem oraz szczypiorkiem i ponownie schłodź.

Krok 6

Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Nie przegotuj ich. Wyłóż do na tacę lub duży talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bawarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej