
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
125 mililitrów
1 sztuka
8 dekagramów
5 dekagramów
8 dekagramów
1 litr
3 łyżki
1 szczypta
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę wyczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój w drobną kostką.
Krok 2
Dymkę obierz i również pokrój. Oliwki odsącz z zalewy i posiekaj.
Krok 3
Rukolę wymyj, delikatnie wysusz i porwij palcami na małe kawałki.
Krok 4
Czosnek obierz, po czym przeciśnij przez praskę.
Krok 5
Jogurt wymieszaj z mlekiem, oliwą i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
Dodaj papryki, dymkę, sałatę i oliwki. Lekko wymieszaj. Przełóż do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej