
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
4 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, oliwą oraz sokiem malinowym.
Krok 2
Truskawki pokrój w plastry. Arbuza pokrój w mniejsze kawałki, a następnie również w plastry. Maliny pozostaw w całości.
Krok 3
W dużej misce delikatnie wymieszaj wszystkie składniki razem – owoce, krewetki, liście rukoli oraz mięty.
Krok 4
Wymieszaną sałatkę rozłóż na talerze lub do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp pieprzem. Sałatkę najlepiej podawaj schłodzoną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka na upalne dni
Znakomitym daniem na letnią kolację lub drugie śniadanie jest szybka w przygotowaniu, nowoczesna sałatka z soczystych sezonowych owoców oraz krewetek. Ze słodyczą arbuza i malin świetnie kontrastują wyraziste liście rukoli. Aby przyrządzić tę sałatkę, na początek odszypułkuj i pokrój w plastry garść truskawek. Arbuza podziel na mniejsze kawałki, natomiast maliny pozostaw w całości. Owoce umieść w dużej salaterce i wymieszaj je z rukolą, listkami mięty, a także ugotowanymi wcześniej krewetkami. Nałóż sałatkę na talerze lub do miseczek i każdą porcję polej owocowo-ziołowym dressingiem. Przygotujesz go, łącząc błyskawiczny włoski sos sałatkowy z wodą, oliwą oraz sokiem malinowym. Sałatkę najlepiej serwować schłodzoną, a przed samym podaniem posypać ją szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu i udekorować miętą. Jako dodatek do tego dania doskonale sprawdzi się chrupiąca grzanka z bagietki. Sprawdź, jak smakuje sałatka na upalne dni z naszego przepisu i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu.