Przepis na bardzo prostą surówkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis na bardzo prostą surówkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porwij palcami sałatę (nie krój), a jabłko, marchewkę oraz cebulę zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Cukinie pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr wymieszaj ze śmietaną i jogurtem.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i delikatnie wymieszaj. Na koniec posyp grzankami i natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej