Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO
łatwe
763 osoby zapisały
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr, po czym usmaż na rozgrzanej patelni i przestudź.

Krok 2
Ananasa oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Czerwoną fasolę przecedź i przelej wodą, a następnie odsącz.

Krok 3
Sałatę umyj, osusz i porwij ma mniejsze części.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z oliwą z oliwek i startym serem.

Krok 5
Pierś z kurczaka, ananasa, kukurydzę, fasolę i sałatę polej sosem. Następnie delikatnie wymieszaj i posyp grzankami paprykowymi.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO
Sałatka z kurczakiem i ananasem to doskonały pomysł na bardzo szybką w przygotowaniu kolację czy drugie śniadanie do pracy. Potrawa ta świetnie sprawdzi się również podczas imprez. Oryginalne połączenie słodkich i słonych smaków z pewnością zachwyci Twoich najbliższych. Egzotycznego charakteru nadaje całości przede wszystkim ananas. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu na obróbkę świeżego owocu, zdecyduj się na jego wersję z puszki. Po czym rozpoznać dojrzałego ananasa? Jego pióropusz powinien być duży, a liście zielone i delikatnie podsuszone na końcach. Po przyciśnięciu, skórka owocu musi się delikatnie ugiąć i powrócić do swojej pierwotnej formy. Dojrzałego ananasa możesz także rozpoznać po pomarańczowo-zielonym odcieniu skórki. Wyrazistego smaku nada sałatce żółty ser – najlepiej sprawdzą się tu twarde odmiany, jak ementaler, gouda czy edamski. Możesz go zarówno pokroić w kostkę czy w paski, jak i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatkę podawaj posypaną grzankami paprykowymi i udekorowaną roszponką lub liśćmi ulubionej sałaty.