
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
50 gramów
50 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem. Przyprawę do kurczaka Knorr rozmieszaj z jedną łyżką oliwy, a następnie posmaruj pierś z obu stron.

Krok 2
Zamarynowaną pierś smaż na grillowej patelni po 4-5 minut z każdej strony, następnie wystudź i pokrój w kostkę 1x1 cm.

Krok 3
Paprykę, ogórka oraz ser pokrój w jednakowej wielkości kostkę, jak kurczaka.

Krok 4
W misce połącz pokrojone warzywa, mięso, ser oraz odsączoną fasolę. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z pozostałą oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 5
Wszystkie składniki sałatki, oprócz kiełków, wymieszaj i przełóż do lunch box'a. Całość polej przygotowanym sosem, a na wierzchu ułóż kiełki słonecznika.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do sałatki odrobinę posiekanej papryczki chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Oto propozycja na przekąskę pełną smaku i koloru. Chcąc przygotować sałatkę z grillowanym kurczakiem i kiełkami słonecznika, zaopatrz się również w zieloną paprykę, czerwoną fasolę, ogórki konserwowe, ser feta oraz oliwę. Kurczaka wcześniej zamarynuj w przyprawie do złotego kurczaka wymieszanej z łyżką oliwy – dzięki temu będzie bardziej wyrazisty. Następnie upiecz go na ruszcie lub patelni grillowej. Pozostałe składniki pokrój w kostkę i połącz z wystudzonymi kawałkami mięsa. Całość polej wyrazistym sosem koperkowo-ziołowym z gorczycą. Potrawa będzie również wyśmienita z pokrojonym w kostkę serem żółtym lub kawałkami mozzarelli albo z dodatkiem pomidorków koktajlowych czy świeżego ogórka. Zabierz ją do pracy i zjedz z pełnoziarnistą bułką, lub podaj w domu na kolację, dołączając czosnkowe grzanki. W wersji bezmięsnej kurczaka można zastąpić marynowanym tofu lub grillowanym halloumi. Przyszykuj sałatkę z grillowanym kurczakiem według naszego przepisu i podawaj ją tak, jak lubisz najbardziej. Smacznego.