
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i śledzie pokrój w kostkę o boku 1 cm.

Krok 2
Cebulkę drobno pokrój, a koperek posiekaj.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grzankami. Do sałatki możesz również dodać groszek konserwowy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa to danie obowiązkowe na nie tylko świątecznym stole, ale na każdym przyjęciu. Ta pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa uświetni każdą okazję. Soczysty, słony śledzik i ziemniaczki otulone kremowym sosem z dodatkiem sera żółtego znajdą wielu zwolenników. Cebula i świeży koperek nadają sałatce charakteru, a sok z cytryny zapewni odżywczą nutę. Przygotowanie tej potrawy jest banalnie proste. Wystarczy, że nieco wcześniej ugotujesz ziemniaki, wszystkie składniki pokroisz w kostkę i dodasz majonezowy sos wzmocniony smakiem startego sera. Ciekawym urozmaiceniem popularnej sałatki śledziowej będą grzanki. Chrupiące kosteczki smakują najlepiej, jeżeli przygotujesz je samodzielnie, podsmażając na tłuszczu z dodatkiem ulubionych ziół. Do gotowej sałatki można dodać także groszek konserwowy. Smacznego!